Klaar !!!

Eindelijk, mijn project is klaar! Het hangt nu bij mij in de gang en het is prachtig gewordIMG_1056en.

De staande versie was ook leuk maar hangend op 4 versprongen platen is toch het mooiste!  De kamertjes zelf zijn ook versprongen in d
iepte en dat geeft in de hangende versie het meeste effect.

Jammer is dat ik ze niet heel goed op de foto krijIMG_0584g omdat de gang vrij donker is. Maar je kunt het natuurlijk altijd in “real life” komen bekijken, van harte welkom!

IMG_0583

Alweer de derde versie…

Versie 2Het is heel lang geleden dat ik een post heb gedaan maar het werk zelf heeft niet stil gelegen. Er zijn twee versies van de kamertjes af en ik ben met een derde bezig. De laatste versie wordt er 1 om op te hangen.

De eerste versie is de meest aangeklede versie, waar ook de knuffels in gebruikt zijn. Ik vond dat toch te druk worden en heb de volgende versie rustig gehouden. Nachtblauwe kamers met wit porseleinen stoeltjes. Deze staande versie heeft de afgelopen 3 maanden op de expositie in het gemeentehuis van Halfweg gestaan en ik heb daar veel goede reacties opgehad. Helaas nog geen goede foto, dus nu nog maar even een foto van de derde versie in wording. Ook deze kamertjes worden nachtblauw. De positie van de planken is zoals ze aan de muur worden gehangen.

De plankjes zijn (bijna) klaar

Zo goed als alles is uitgezaagd. Nu nog de gaatjes voor het ophangen en daarna kan alles in elkIMG_0029aar gezet worden.  Jan gaat over een week weer een rondje 1e Wereldoorlog doen, oorlogsgraven en de slagvelden bezoeken. Het streven is dat hij vóór die tijd een set in elkaar heeft kunnen zetten. We moeten toch aan het plannen gaan, er is nog zoveel te doen en onze tijd is al grotendeels ingevuld met allerhande bezigheden.

Stukje bij beetje

IMG_0018Deze knuffels horen ook bij het project “Lege stoelen”. Ik heb kleine knuffels opgekocht bij de kringloop, ze losgetornd en de vulling uit het lijfje gehaald. Ze waren allemaal verschillende kleuren maar om de eenheid te behouden is het beter dat ze één kleur zijn. Ik heb ze eerst geprobeerd met textielverf te verven maar dat pakte voor geen meter. Ze zijn nu met een verfspuitbus gespoten en dat ging aardig (wel buiten in de tuin want je wordt compleet high anders).

Inmiddels heb ik de stoelen en banken samen met deze (platte) knuffels voor proef een keer uitgezet en het begint een beetje vorm te krijgen, het project. De opzet voor de kamertjes is ook uitgewerkt, de maten zijn genomen en de eerste lijnen zijn uitgezet op de platen. Jan gaat alles voor me zagen en in elkaar zetten. Maar we hebben gelukkig nog even, in oktober hoeft het pas klaar te zijn voor de expositie in het gemeentehuis Halfweg.

Stoeltjes

IMG_0017Een project wat nu even stil ligt omdat het maken van de kommen tussendoor is gekomen. De bedoeling is dat deze stoeltjes en bankjes in een soort mini kamertjes komen te staan.  Het geheel zal wat lijken op een grote letterbak, maar dan met losse kamertjes, zodat je ook een enkele eruit kunt halen en kunt variëren in de opstelling. De lege stoelen staan symbool voor de leeggevallen plekken die mensen achterlaten als ze er niet meer zijn. Ik ben er al vanaf december 2014 met mee bezig en moet zelf ook nog zien hoe het zich verder ontwikkelt. Zoals ik het nu zie moet het een wandobject worden.