Marja van Bezu

image

De Haarlemse keramiste Marja van Bezu voltooide in 2009 de vakopleiding Keramiek in Gouda, aangevuld met extra leerjaren Handvormen en Glazuren. Haar werk is de afgelopen jaren op verschillende exposities door heel Nederland tentoongesteld. Zij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Keramisten (NVK).

Ik wil creĆ«ren. Elke dag. Daarom ben ik elke dag in mijn atelier. Inspiratie opdoen, met m’n handen in de klei, glazuren maken. Die behoefte voel ik letterlijk in mijn handen. Als een soort tinteling in mijn vingers die erom vraagt om vorm te krijgen in klei.

Klei is aards materiaal en ruikt vruchtbaar. Ideaal materiaal voor de organische vormen die ik vaak maak. Die vormen komen echt tot leven in de klei. Ik werk ook veel met de ovale vorm. Een echte oervorm waarmee ik eindeloos lijnen en kleuren varieer tot een aansprekend beeld ontstaat. Beginnen met een nieuwe serie is elke keer weer een uitdaging. Ik heb een vaag idee, maar weet nog niet hoe de vormen er precies gaan uitzien. De vormen ontstaan als vanzelf tijdens het maakproces. De inspiratie voor mijn figuratieve werk krijg ik uit het dagelijks leven; een houding of een blik kan genoeg zijn om een beeld te doen ontstaan.

Als de objecten voor de eerste keer uit de oven komen zijn ze nog ongeglazuurd. Dan begint het uitzoeken van de juiste kleuren en glazuren. Daarna gaan ze weer de oven in. Spannend, omdat je van tevoren nooit helemaal weet of het lukt en hoe het uitpakt. Soms is het openen van de oven een teleurstelling. Maar vaak genoeg ben ik blij met het resultaat. Dat zoveel anderen mijn keramische werk ook mooi vinden, ervaar ik daarom als heel bijzonder.

Ben je galeriehouder of organiseer je een kunstmarkt?

Ik exposeer mijn werk graag bij je. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *